Glasvezel is een haardunne vezel, bestaande uit een speciale soort glas. Via deze vezel wordt op zeer snelle en uiterst betrouwbare manier informatie verzonden. Dit gebeurt door razendsnelle knipperende laserstralen.
Een laserstraal is een bundel licht. Dus het signaal kan met de snelheid van het licht gestuurd worden.

Toekomst.
Signalen zoals tv, telefoongesprekken en internet (up- & downloaden) worden omgezet in een digitaal signaal. Nu kan er al een snelheid van 1Gbps behaald worden. Helder dat glasvezel nog jaren mee kan en ruim voldoet in de steeds verder toenemende behoefte aan snel internet.

Glasvezel, wat kan ik ermee?

Kiest u nu voor glasvezel, dan wordt uw woning straks aangesloten op het glasvezelnetwerk. Maar wat kunt u daar nou eigenlijk mee, glasvezel?

Ongestoord tegelijk online

Ongestoord kunnen we met meerdere apparaten tegelijk online. En dat is handig, want steeds meer apparaten in huis hebben internet nodig. Want via onze SmartTV kijken wij een leuke film op Netflix en op de tablet beantwoorden wij nog even een mail terwijl we met onze playstation online een toffe game
spelen. Met een stabiele en betrouwbare glasvezelverbinding kan dit allemaal tegelijk. Wel zo makkelijk toch?

Zorg op Afstand

Tegenwoordig blijven we steeds langer zelfstandig thuis wonen. Met zogenaamde zorg domotica is het mogelijk om op afstand contact op te nemen met een huisarts. Maar ook om mantelzorgers mee te laten kijken. Of uw lampen, gordijnen en de voordeur vanuit de stoel te bedienen. Daarom is het mogelijk, met stabiel en veilig internet, om langer in onze eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen.

Werken vanuit huis

Door de glasvezelverbinding is het ook mogelijk om vanuit huis te werken. Met een stabiele up – en download snelheid kunt u eenvoudig grote bestanden versturen, vanuit de cloud werken of een videovergadering bijwonen met deelnemers over de hele wereld. Met een goede internetverbinding kunnen agrariërs daarnaast ook zonder problemen apparatuur als een melkveerobot bedienen.
.

Studeren

Onderwijs zonder internet, is net zoals vroeger onderwijs zonder bord of boeken. Voor de digiborden, het online lesmateriaal uit de cloud en het volgen van school TV, hebben we snel, betrouwbaar en veilig internet nodig . Leerlingen moeten steeds meer oefenstof uploaden en downloaden plus hun antwoorden daarvoor vinden op het internet. Want alles staat tegenwoordig online, maar daar heb je wel een goed werkende verbinding voor nodig.