Hiernaast staat weergegeven hoe u de verschillende apparaten in uw bedrijf of woning aan kunt sluiten op de glasvezel. Op de plek waar de glasvezel in de woning wordt afgemonteerd wordt een kastje geplaatst, achter deze mediaconverter wordt het glasvezelmodem/router geplaatst. Hier kunnen de verschillende apparaten in uw woning op worden aangesloten.

Internet

Internet: kunt u zowel bedraad als draadloos gebruiken. Wilt u apparaten met een kabeltje aansluiten dan dient u hiervoor een netwerkkabel (UTP kabel) te gebruiken. Van belang is dat het gaat om een cat. 5 of cat. 6 UTP kabel.

Draadloos internet (WIFI) is tevens beschikbaar vanaf uw router. De WIFI kunt u gebruiken om met uw laptop, tablet of smartphone draadloos te internetten binnen het bereik van uw router.

Telefonie

Om uw vaste telefoon aan te sluiten op de router kunt u een standaard telefoonkabel (RJ11) gebruiken. Deze is in de meeste gevallen ook al aanwezig. Op de router zit een telefoonpoort, hierop wordt u telefoontoestel aangesloten.

Televisie

Kiest u voor televisie van dan krijgt u straks een interactieve tv ontvanger van de provider en waarschijnlijk in bruikleen. Deze ontvanger wordt door middel van een netwerkkabel (UTP) aangesloten op de router. Iedere ontvanger dient door middel van een eigen netwerkkabel aangesloten te worden op de router.

Inbraakbeveiliging

Heeft u momenteel een alarmsysteem om uw woning te beveiligen tegen inbraak dan adviseren wij u om even contact op te nemen met de leverancier van uw alarmsysteem. De meest alarmsystemen zijn tegenwoordig gewoon geschikt voor gebruik in combinatie met glasvezel. Om hier zeker van te zijn adviseren wij u de leverancier te raadplegen.